Wat is Reiki?

Reiki, ook wel bekend als universele levensenergie. Reiki bestaat uit twee woorden, te weten: “Rei” en “Ki”,  waarbij “Rei” staat voor universeel en “Ki” staat voor levensenergie. Reiki ondersteunt en versterkt het zelfhelend vermogen en bevordert de spirituele groei. Het is een van oorsprong Japanse helingswijze, waarbij er door middel van een handoplegging energie wordt gestuurd naar de plekken daar waar het nodig is. Het zet als het ware processen in gang, heft blokkades op en laat de energie weer vrijelijk stromen door lichaam en geest en zorgt voor balans.

Energie is overal
Energie is overal. Misschien ben je je daar nog niet of niet volledig van bewust, maar alles is energie. De bomen, de planten, de struiken, het gras, de dieren; alles om ons heen. Herken je het gevoel dat het je soms allemaal wel eens te veel is, je hoofd vol, je lichaam vol. Ga dan maar eens de natuur in, neem een diepe teug adem en voel hoe je ontlaadt, de overprikkeling wegvloeit en er weer ruimte ontstaat in je lijf en hoofd. De natuur is een perfecte plek om te ontladen en op te laden. Ook is het een prachtige plek waar je alleen maar hoeft te “zijn”. Een plek waar niets moet, niets van je verlangd wordt, maar een plek waar inzichten ontstaan, connectie met de natuur, connectie met jezelf, een plek waar je jezelf kunt terugvinden. Maar Reiki vindt je dus ook in jezelf, wij als menselijk wezen bestaan ook uit energie.

Quoates / 8

Iedereen heeft Reiki in zich
Het mooie van Reiki is dat iedereen het in zich heeft. Hierbij draait het dus vooral om de bewustwording van dat die prachtige energie in je zit en hoe je deze energie kunt gebruiken.

Reiki is niet alleen het stimuleren van het zelfhelend vermogen lichamelijk en geestelijk of het helen van anderen, Reiki is een levenswijze. En dit kan al zitten in de kleinste gebaren. Denk maar eens aan een ouder die haar kind troost als het is gevallen, een knuffel voor het slapen gaan, een kus bij het weg gaan. Reiki is overal zichtbaar als je je ervoor open gaat stellen. Door het dragen van je eigen “levensbagage” is het wellicht niet altijd (volledig) voelbaar. Belangrijk is dan ook dat je leert om je eigen energie niet weg te geven.