Chinese HNS

Chinese HNS Behandeling: van schouders tot kruin

Tijdens deze behandeling wordt volgens de principes van de traditionele Chinese massage tui-na gewerkt. Het doel is om de circulatie van de levensenergie (qi) te bevorderen en in balans te brengen. Middels drukpunt massagetechnieken werken we diep in op weefsels, acupunten en meridianen. Elk deel van de schouders tot aan de kruin wordt behandeld met een aangepaste massagetechniek. De levensenergie gaat stromen, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd, gifstoffen worden afgevoerd en het gezicht krijgt zelfs een natuurlijke facelift!

Deze 45 minuten durende behandeling heeft als doel om je te laten ontspannen en het voorkomen en verlichten van klachten. Er wordt gewerkt met de Qi, Shen en de bloedcirculatie. Er wordt gewerkt op het manueel stimuleren van de acupunctuurpunten. Deze punten bevinden zich op de meridianen (energiebanen). Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan. Doordat tijdens deze behandeling met deze punten wordt gewerkt en meridianen worden geactiveerd, kan de behandeling dus ook een energetisch gevolg hebben in ons lichaam. Kortom, we gaan een energetische harmonie creëren!

Deze behandeling kan uitgevoerd worden met of zonder kleding. U kunt zelf aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat. Dat maakt deze behandeling zo laagdrempelig. Het gaat specifiek, zoals de naam ook al aangeeft, om het hoofd, de nek en de schouders. Gelieve zonder sieraden of make-up, indien mogelijk, te verschijnen op uw afspraak.

Omdat ik merk dat mensen met andere verwachtingen in mijn praktijk komen voor deze behandeling wil ik op voorhand benadrukken dat we bij deze behandeling dus vooral werken met drukpunten en dat het niet alleen een massage betreft. Vooral de halsspier en de schouders worden gemasseerd. Indien u twijfelt of deze behandeling is wat u nodig heeft, neem dan gerust contact met mij op om te overleggen.

Contra-indicaties

In bepaalde gevallen mag een Chinese HNS Behandeling niet worden uitgevoerd. Zoals bijvoorbeeld:

  • Beschadigde huid of wonden
  • Infectueuze huidontstekingen
  • Breuken of ontwrichtingen
  • Epilepsie
  • Bij dronkenschap
  • Bij zware nekklachten, zoals whiplash of artrose. (indien langer dan 6 weken geleden, dan mag dit wel maar met extra voorzichtigheid)
  • Bij zwangerschap of bij vrouwen die actief bezig zijn met zwanger worden
  • Bij kanker (tenzij je minimaal 6 maanden schoon bent verklaard).

Deze contra-indicaties zijn opgesteld, omdat door het toepassen van de massagetechnieken het lichaam kan worden verstoord en in bovengenoemde gevallen wil je dit juist vermijden.

Een behandeling duurt 45 minuten, prijs € 45,50. Een combinatiebehandeling (Chinese HNS en Hot Stone) van 90 minuten kost € 57,50.

NOTE neem een sjaal mee voor als u weer naar buiten gaat. Na de massage staat uw huid open waardoor deze extra vatbaar is voor externe pathogene bacteriën. Geef het ook door als u bijvoorbeeld een notenallergie heeft i.v.m. de samenstelling van de massageolie.