Mijn weg naar Reiki trainer

In het stukje “Wie ben ik” heb je al kunnen lezen hoe mijn groeiproces is verlopen richting Reiki. In dit stukje wil ik je graag meenemen in mijn ontdekkingsreis naar Reiki Trainer.

In mei 2022 kwam ik terecht bij Change of Perspective in Rotterdam. Fiona gaf in een weekend zowel Reiki I als Reiki II. Ik voelde dat ik er klaar voor was en gaf mij voor dat complete weekend op. Hoe voel je dan dat je er klaar voor bent, vraag je je misschien af. Ik wilde meer, meer weten over healing of heling, meer weten over hoe ik het kon toepassen thuis, maar ook hoe ik het kon doorgeven. Ik wilde alles weten, mijn honger naar “leren” was niet zomaar gestild. Ik wilde alles. Of je er daadwerkelijk klaar voor bent, weet je pas op het moment dat je het doet. Mijn motto was omgezet naar “GEWOON DOEN” en zo kwam het dat ik besloot gelijk Reiki I en II te doen in dat weekend.

Ik vond het spannend en was best wel zenuwachtig, maar dat verdween snel nadat ik Fiona had ontmoet. Door haar boeiende manier van vertellen vloog de dag voorbij. Ik werd ingewijd voor Reiki I en ontving mijn certificaat. Wat was ik trots. De inwijding voelde ik nog enige tijd door mij heen stromen die dag. En dat kan ook, want zelfs tot 21 dagen na de inwijding kan de integratie nog plaatsvinden.

De volgende dag stond ik weer klaar, maar dan voor Reiki II. Het leren kennen van de 3 symbolen en het leren toepassen van deze symbolen tijdens een Reikibehandeling. Ik voelde de kracht en tintelingen door mijn lijf heen stromen. Niet iedereen voelt daadwerkelijk iets, maar je mag er altijd op vertrouwen dat zolang je het met de juiste zuivere intentie plaatst het de juiste werking heeft. Ik vind het fijn om de tintelingen te voelen, de sensatie, het licht te “zien” en de rust die dan over mij heen komt te ervaren.

Ik ging het geleerde gelijk in mijn praktijk toepassen. Door de maanden heen voerde ik diverse Reikibehandelingen en Chakrabehandelingen uit, dit laatste vooral intuïtief. 


Quoates / 4

In november 2022 gaf Fiona de vervolgstap tot Reiki Master A en B. Ik voelde dat dit was wat ik wilde en waar ik naar toe wilde werken. Ik was er wederom klaar voor. In die periode daar naar toe ben ik begonnen bij de Nieuwetijds Opleidingen in Zoetermeer met de opleiding Basic SoulKey Therapist en ik zou daar tevens starten in maart 2023 met een opleiding tot Advanced Hypnotherapeut. Yvonne Riem ontmoette ik al eerder, begin 2022, tijdens een Healingsweekend Sjamanisme bij Suka Waka in Wateringen. Wij kwamen per toeval erachter dat ik mij ingeschreven had bij haar onderneming voor de opleiding tot Advanced Hypnotherapeut die zij samen runt met haar man Henk Riem. Iets met “Toeval bestaat niet?”. Ik kwam er achter dat Yvonne ook Reikitrainingen verzorgt. Waar Fiona van Change of Perspective Reiki Master 3B aanbiedt met het lopen van stage bij elke Reiki graad, zo biedt Yvonne Reiki 3B aan in de vorm van het leren schrijven van je eigen Reiki trainingen. Ik werd sterk tot dit laatste aangetrokken en in overleg met Fiona heb ik besloten mijn Reiki Master A en B dan ook bij Yvonne te gaan volgen.

En zo geschiedde in januari 2023. Ik was klaar om te starten met mijn Reiki Master A, de verdieping in het zelfhelingsproces, een proces van spirituele groei en ontwikkeling. Het was een proces met vallen en opstaan. Je leert jezelf goed kennen. Het was een fantastisch leerproces en je bent hierin eigenlijk nooit uitgeleerd. Gelukkig maar. In mei 2023 mocht ik mijn diploma voor Reiki Master in ontvangst nemen. Wat was ik blij, ik heb er hard naar toegewerkt en zal er aan blijven werken. Ondertussen, tijdens mijn proces tot Reiki Master, was ik begonnen met het schrijven van mijn eigen Reiki trainingen. Ik combineerde mijn proces tot Reiki Master en mijn proces tot Reiki Trainer. Ik voelde bij elke stap die ik zette naar Reiki Trainer dat ik ook groeide in mijn proces tot Reiki Master en visa versa.

In juni 2023 mocht ik dan ook mijn diploma tot Reiki Trainer ontvangen, wauw wat was ik trots op mezelf. In alles voelde ik dat dit is wie ik ben en wat ik wil verspreiden en uitdragen. In elke cel in mijn lijf voelde ik die tintelingen van enthousiasme, alles werd een en was kloppend. Een Reiki Trainer in hart en nieren. Ja, er valt nog genoeg te leren, elke dag weer. Het gaat met vallen en opstaan, maar door te leren van het proces wat je wordt aangereikt wordt je alleen maar sterker en kom je nog dichter bij jezelf te staan.

Dus lief mens, heb jij een doel en wil je niets liever dan dat? Laat je er dan nooit van weerhouden om naar dat doel toe te werken en datgene te doen waar jij van gaat stralen.

Liefs,
Mariska