Try-Out Holistic Breathing

Try-Out Holistic Breathing
Ademhaling is letterlijk onze levensenergie. Zonder zuurstof is er geen leven. Dat lijkt heel eenvoudig, maar veel mensen nemen hun manier van ademen maar voor lief en zijn zich niet bewust van hoe zij ademhalen.

De manier waarop je ademhaalt kan ontzettend belangrijk zijn. Als er iets gebeurt wat je als niet prettig ervaart, houden veel mensen hun adem in en zetten daarmee een blokkade vast in hun lichaam. Door door te ademen op zo'n moment voorkom je dat je deze blokkade vast zet.

Onze ademhaling is mega interessant. Het kan ons vertellen hoe wij zijn als mens. Adem je snel, langzaam, voorzichtig en adem je via je buik, middenrif en borst of alleen via één van deze drie punten. Het zegt veel over wie je bent en hoe je in het leven staat.

Holistic Breathing Ademsessies zet ik vooral in tijdens mijn Personal Coaching trajecten. Vaak dient er lichamelijke weerstand te worden losgelaten, voordat er verandering in het onderbewuste kan worden teweeg gebracht. Ik blijf mij nog steeds verbazen over de kracht van de adem en wat je hiermee kunt bereiken als je deze juist in zet.

Afbeeldingen / Holistic Breathing

Wat gaan we tijdens een Holistic Breathing Ademsessie doen?
Je gaat liggen op een mat op de grond, waarna we starten met een bodyscan. Deze bodyscan zorgt voor ontspanning, zodat je alvast wat spanning kunt loslaten voordat we de sessie beginnen. Zodra de muziek wordt opgezet, starten we met een zeer effectieve ademhalingsmethode, genaamd Verbonden Ademhaling. Dit is een bepaalde manier van ademhalen via je mond waardoor je ademhaling stap voor stap wordt verruimd. Zo worden gesloten ademgebieden geopend. De Verbonden Ademhaling is ook een reinigende oefening. Je ademt grote hoeveelheden zuurstof in, waardoor de gesloten ademgebieden zich openen en je energieniveau omhoog gaat. het natuurlijke ademhalingspatroon herstelt zich en de verbinding met innerlijke rust en kracht wordt versterkt. 

Bij deze ademhaling ligt de nadruk op de inademing. De uitademing laat je als vanzelf los. Je gebruikt je Lage Buik, Middenrif en Borstgebied.

Je kunt tijdens een ademsessie 4 niveaus ervaren: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Bij het starten van de Verbonden Ademhaling kan er weerstand ervaren worden. Dit omdat het voelt als een onnatuurlijke manier van ademhalen, maar ook omdat het lichaam aanvoelt dat er gewerkt gaat worden aan diep opgeslagen blokkades. We ademen gewoon door deze weerstand heen. 

Een sessie duurt 45-60 minuten en bestaat uit 20 minuten Verbonden Ademhaling en 15 minuten rusttijd. De rusttijd is het belangrijkste, daar begint het loslaten. De bijdrage voor een kennismakingssessie bedraagt € 44,-. Wil je daarna gaan voor een compleet traject, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht als korting op de bundelprijs.

Bundelprijs 3 sessies: € 270,-