Jezelf healen is een van de belangrijkste inzichten die ik iemand probeer mee te geven als iemand bij mij komt voor een sessie. Waarom zelfhealing zo belangrijk is, leg ik je hieronder uit.

Vorig jaar rond deze tijd begon ik met mijn eigen innerlijk proces onder de loep te nemen. Zelfhealing had ik nog nooit van gehoord, laat staan dat ik dit had toegepast. Nu ik een jaar verder ben en zo ontzettend veel over mijzelf te weten ben gekomen, wil ik wel van de daken schreeuwen hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen healen. Maar hoe doe je dat dan hoor ik je vragen en waarom is dat dan zo belangrijk? Ik zal je een voorbeeld geven.

Onze zoon van 3,5 jaar heeft tot nu toe weinig problemen gehad bij het wegbrengen naar de gastouder en naar de peuterspeelzaal. Na de herfstvakantie was het ineens intens huilen en hij wilde nergens heen behalve bij mij blijven. Het brak mijn hart hem zo steeds achter te moeten laten. Ik begreep er niets van, was het omdat hij een week thuis was geweest dat hij er ineens moeite mee had of zat er nog meer achter?

Een vriendin van mij is bezig met de opleiding tot ademcoach en omdat ik heel graag wilde weten wat dat inhield, had zij aangeboden dat ik een proefsessie mocht doen bij haar. Tijdens de ademsessie en de nabespreking ervan werd het mij duidelijk dat ik nog een mega blokkade had zitten op een trauma die ik had opgelopen toen Mees, onze zoon, heel hard op de stenenvloer was gevallen terwijl hij nog in de triptrapstoel vast zat en wij uiteindelijk een nachtje samen in het ziekenhuis moesten blijven. Ik moest Nova, onze dochter, die hysterisch aan het huilen was, achterlaten bij papa die net thuis kwam en niets had meegekregen van het ongeval om gelijk door te gaan met Mees naar het ziekenhuis ter controle. Tijdens die nacht zijn wij zo dicht naar elkaar toe gegroeid en onze band is nog nooit zo sterk geweest.

Zij wees mij erop dat ik het zo vlak, zonder emotie, aan het vertellen was tegen haar terwijl zij met de tranen in haar ogen aan het luisteren was naar mijn verhaal. Ik had mijn gevoel uitgeschakeld en ben in de overlevingsmodus gestapt om helder te kunnen functioneren en te kunnen handelen, maar heb daarna nooit meer stil gestaan bij mijn gevoel en wat het teweeggebracht heeft. Ik heb het weggestopt in een laadje in mijn hart en zo nu en dan wordt dat laadje onbewust open getrokken en Mees voelt die energie, die verbinding die er aan gekoppeld is. Dat maakt dat hij moeilijk afstand van mij kan nemen, waardoor hij zo intens moet huilen bij het wegbrengen.

’s Avonds toen alles een beetje was gezakt, ben ik mijzelf gaan healen. Ik legde mijn hand op mijn hart en dacht terug aan deze gebeurtenis. Ik liet alle emoties er zijn en stuurde liefde en licht naar deze donkere plek in mijn hart. Dit herhaalde ik de dagen erna meerdere keren per dag, tussen alle bedrijvigheid door. De dag na de ademsessie merkte ik al verschil. Mees huilde niet toen ik hem bij de oppas afzette. Twee dagen erna toen hij naar de peuterspeelzaal moest, was hij een beetje aan het treuzelen en moest ik hem verzekeren dat ik hem weer kwam ophalen, maar liep hij zonder huilen naar binnen. En nu, 1,5 week later, heeft hij niet meer gehuild als ik hem ergens afzette. En zwaait hij met een blij gezicht bij het raam en roept hij “Mama, na de boterhammen haal je mij weer op he?”. “Ja, lieve Mees, mama haalt jou na de boterhammen weer op!”

Hoe fijn is het om te beseffen dat je zelf grip hebt op een situatie, dat je zelf het keerpunt kunt zijn. Onbewust kun je bepaalde blokkades vasthouden welke effect hebben op jezelf, je gezin en je kinderen. Kinderen voelen energie haarfijn aan en nemen alles in zich op. Jij kunt het verschil maken door jouw blokkades aan te kijken en de confrontatie met jezelf aan te gaan. Ben jij er klaar voor?

Herken jij jezelf hier ook in en weet je niet waar te beginnen? Laat mij je helpen en boek nu je gratis intakegesprek!