Wie ben ik?

Welkom bij Energetisch Centrum Tilburg, Kindlicht en Reikischool The Awakening!
Dé plek waar bewustwording, verbinding en heling centraal staan.

Mijn naam is Mariska van Hest en graag ondersteun ik jou, jouw gezin en kind(eren) in het verlichten van jullie dagdagelijks leven. Ik weet als moeder zijnde wat voor uitdaging het soms kan zijn om je kind te helpen met datgene waar hij/zij mee worstelt. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld de thuissituatie of met school. En hoe moeilijk het ook is om te accepteren, soms ben je zelf niet de aangewezen persoon om jouw kind te helpen. Ik spreek uit eigen ervaring. Je wilt niets liever dan je kind ontlasten, troosten, ondersteunen in zijn of haar proces. Nog belangrijker misschien is nog wel je zoon of dochter helpen in zijn of haar groeiproces door bewustwording en verbinding met zichzelf te vergroten. En daar kan ik je bij helpen.

Het ontstaan van Kindlicht
Kindlicht, de start van mijn eenmanszaak op 2 juni 2021. Een stap die ik nooit verwacht had te zetten. Voor mijzelf gaan beginnen. En toch klopte het en was ik er klaar voor. Na het volgen van allerlei cursussen wilde ik het geleerde uitdragen en andere ouders en gezinnen helpen en bijstaan. Toch voelde deze omschrijving voor mij niet compleet. Voor mij voelt Kindlicht compleet als Kindlicht straalt voor ieders Unieke Zijn, ieders Innerlijk Kind.

Ook al staat Kindlicht voor mij voor ieders Innerlijk Kind, zo worden mijn cliënten er juist naar toegetrokken vanuit het perspectief dat Kindlicht gericht is op het ondersteunen van kinderen. Zo heb ik ondervonden dat mijn cliënten Kindlicht vinden stralen als zij zich ontfermt over kinderen die de weg even kwijt zijn, ouders die hun kinderen beter willen leren begrijpen zodat zij hen nog beter kunnen begeleiden bij hun ontwikkeling en voor gezinnen die uit balans zijn geraakt en een helpende hand kunnen gebruiken.

Hoe meer ik mij aan het verdiepen ben in mijn doelgroep en mij specifieker wil gaan neerzetten, kom ik toch weer steeds uit op het ondersteunen van ouders, kinderen en gezinnen. En voel ik Kindlicht steeds meer naar de voorgrond treden.

Kinderen spiegelen hun ouders en dat is niet altijd even makkelijk. Juist doordat onze dochter van toen 5 jaar oud (2020) mij ging spiegelen en mij toonde waar ik mee aan de slag mocht gaan en ik ook daadwerkelijk daarmee aan de slag ging, hadden wij binnen 3 / 4 maanden een compleet ander kind. Een kind dat weer de rust en ruimte in zichzelf mocht ervaren. Ik voelde aan alles dat ik hiermee ook andere ouders en kinderen wilde helpen en daar ontstond mijn ontdekkings- en verdiepingsreis en begon het ontstaan van Kindlicht. 

Vaak komen cliënten bij mij voor hulp voor hun zoon of dochter. Ik start bijna altijd met een van de ouders en ouders zijn verbaasd als ze merken dat de veranderingen die bij henzelf teweeg worden gebracht direct effect hebben op hun kind. 

Omdat je met je eigen blokkades en pijnstukken aan de slag gaat, plukt jouw kind daar eveneens de vruchten van. Voor hen zijn de veranderingen voelbaar en zij nemen dit over. Daarom werk ik in eerste instantie met (een van) de ouders, waarna vervolgens zal worden bekeken of er nog met het kind zelf zal mogen worden gewerkt. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het vraagstuk waar de ouders mee binnen komen. 

Wat jouw hulpvraag ook mag zijn, ik help je er graag mee!

Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Inmiddels heb ik een diversiteit aan mogelijkheden om jou, jouw kind of gezin te ondersteunen. Zo ben ik namelijk naast Intuïtief (kinder)coach ook Holistic Breathing Ademcoach, Master SoulKey Therapist, Reiki Trainer en Advanced Hypnotherapeut. En zo ontstond dan ook Energetisch Centrum Tilburg.

Quoates / 1

De 3 krachtpijlen van Energetisch Centrum Tilburg zijn:
  • Hypnotherapie
  • Reiki
  • Personal Coaching.
Daarnaast ondersteunt Energetisch Centrum Tilburg ook door het aanbieden van ontspanningsmogelijkheden, zoals een heerlijke Hotstone- of Chinese HNS behandeling. Wist je dat je hypnotherapie ook kunt inzetten als een Wellness voor je Brein? Ook met hypnotherapie kun je heerlijk ontspannen en ik laat je hier dan ook graag kennis mee maken!

In 2023 heb ik de opleiding tot Advanced Hypnotherapeut afgerond bij Nieuwetijds Opleidingen in Zoetermeer. Dit was toch echt wel de meest passende opleiding die ik naast het afronden van mijn weg tot Reiki Trainer heb mogen volgen. Wat heb ik veel geleerd, ook over mijzelf. Ik heb genoten kan ik je vertellen van mijn weg tot hypnotherapeut. En ik sta dan ook te springen om jou te ondersteunen met een van de prachtige en vooral effectieve methodes. It’s life changing!

Quoates / 2

Net als dat “het willen helpen van ouders en kinderen” steeds terugkomt, zo komt Reiki ook steeds weer terug op mijn pad. In 2023 heb ik eveneens mijn diploma tot Reiki Trainer in ontvangst mogen nemen. Ik wist niet dat als je datgene vond wat je compleet maakte, waarmee alles op z’n plek valt, je zo groots kon laten voelen. Het maakte dat ik een beter mens wilde zijn, voor mezelf, voor anderen. Bewustwording nog meer onderdeel wil laten zijn van mijn dagdagelijks leven.

Als ik één ding wel heb geleerd de afgelopen jaren is dat zelfheling prioriteit nummer 1 mag zijn. We zijn zo geneigd anderen op de eerste plek te zetten, maar wat als ik jou vertel dat jij de hoofdpersoon in jouw leven bent en dat jouw leven om jou mag draaien en je dus jezelf op één mag zetten? Klinkt wel logisch toch? Maar zo makkelijk is dat nog niet om uit te voeren in de praktijk. Been there, done that. Het blijft telkens weer draaien om het maken van bewuste keuzes. Blijven voelen, wat goed voelt voor jou. Luister naar jouw onderbuikgevoel, jouw intuïtie dat jou telkens weer laat waarnemen of iets juist is of niet.

En daar wil ik je graag bij ondersteunen door het aanbieden van Reiki Trainingen waarbij je alles leert over zelfheling, het helen van anderen en nog veel meer andere tools die jou zullen ondersteunen tijdens jouw proces.

Quoates / 3

Lief mens, van uitstel komt afstel. Er komt nooit een juist moment om iets aan te pakken, er is altijd iets wat meer prioriteit heeft enz. enz.! Er is niets belangrijkers dan kiezen voor jezelf en de ruimte te creëren voor persoonlijke groei en datgene te omarmen wat zo hard aan het roepen is daar diep van binnen. Je krijgt er zoveel moois voor terug!

Ik sta aan jouw zijde en zal je begeleiden vanuit respect, eerlijkheid, vertrouwen, veiligheid en openheid in mijn praktijk. Voel je welkom!

Namasté,

Mariska van Hest