Kindermassage

Massages mogen echter niet altijd zomaar aan iedereen gegeven worden. Er bestaan voor massage enkele relatieve en absolute contra-indicties, die hieronder worden benoemd.

Relatieve contra-indicties
Met relatieve contra-indicties bedoelen we situaties waarin bepaalde delen van het lichaam niet gemasseerd mogen worden, omdat het anders gevaren voor de gezondheid kan opleveren. Hieronder enkele voorbeeld van relatieve contra-indicties voor massage:

 • Open wonden
 • Infecties
 • Spataderen
 • Kneuzingen
 • Eczeem
 • Littekens.

Absolute contra-indicties
Er zijn ook situaties waarin absoluut niet gemasseerd mag worden. In dat geval spreken we van absolute contra-indicties. Hieronder enkele voorbeelden van absolute contra-indicties:

 • Koorts
 • Griep
 • Besmettelijke huidaandoeningen
 • Hart- en vaatziektes
 • Kanker.

Hoe gaat een ontspanningsbeleving in zijn werk?
Onderstaand een voorbeeld van een werkwijze.

Voorafgaand aan de behandeling wordt er een intakeformulier aan u toegestuurd. Op dit formulier staan diverse vragen gesteld die betrekking hebben op de behandeling. Het doel van de behandeling wordt hierbij vastgesteld. U mag als ouder zijnde bij de behandeling aanwezig zijn. Tijdens een ontspanningsbeleving draait het niet alleen om de massage, maar ook om de beleving erom heen. Waar heeft het kind last van, wat voelt het in zijn/haar lijfje etc.

Vervolgens mag het kind plaatsnemen op de behandeltafel. Dit onderdeel kan nog gewoon met kleding aan indien het kind dat liever heeft. Ik laat het kind “zakken” in hun energie door middel van handopleggingen. Vervolgens pas ik een basis polariteitsmassage (nieuwe tijd) toe. Dit onderdeel kan ook nog steeds met kleding aan indien het kind dit wenst. Deze oefening brengt je terug naar de essentie, naar je “Zijn”.

Mocht het kind zich nog niet genoeg kunnen ontspannen dan passen we nog een ontspanningsoefening toe. Vervolgens gaan we over tot het masseren zelf. Het masseren kan nog steeds met kleding aan, maar heeft dan wel minder effect. Ik geef zelf de voorkeur aan masseren op de blote huid, ondergoed blijft altijd aan en het kind blijft bedekt met een deken en wordt alleen ontbloot op de delen waar gemasseerd wordt. Intieme delen worden vermeden. Indien de ouder aangeeft dat het kind alleen in de ruimte mag blijven, wordt altijd met u overlegd indien het kind ook de voorkant gemasseerd wilt hebben en eventueel de buik meegenomen mag worden. De buik wordt eveneens beschouwd als een kwetsbare/intieme plek. Eventueel kunnen er hotstone stenen worden gebruikt tijdens het masseren.

Het masseren zelf duurt maximaal ongeveer 30 minuten en dient te worden opgebouwd. Zeker als het kind weerstand ervaart. Deze ontspanningsbeleving bestaat uit max. 30 minuten masseren en omvat een deel bewustwording tussen lichaam en geest, tussen denken en voelen. Totale duur plm. 60 minuten.

NOTE neem een sjaal mee voor als uw kind weer naar buiten gaat. Na de massage staat de huid open waardoor deze extra vatbaar is voor externe pathogene bacteriën. Geef het ook door als uw kind bijvoorbeeld een notenallergie heeft i.v.m. de samenstelling van de massageolie (indien nodig).

De bijdrage voor een ontspanningsbeleving is € 32,50.